Vergoeding

Ergotherapie

Verwijzing

DTE
Je kan bij mij terecht op basis van Directe Toegang Ergotherapie (DTE); een verwijzing van je huisarts of specialist is dan niet nodig. Tijdens het eerste contact wordt er door mij een screening afgenomen die teruggekoppeld wordt aan je huisarts.

Verwijsbrief
Wanneer je wel een verwijsbrief van je huisarts of specialist hebt, kan je deze bij de eerste afspraak meenemen. Bij Post Covid Syndroom is een verwijzing van een arts verplicht.

Vergoeding
Ergotherapie is opgenomen in het basispakket van iedere zorgverzekeraar. Per kalenderjaar worden 10 behandeluren ergotherapie vergoed. Houd hierbij rekening dat eerst het eigen risico wordt aangesproken. Sommige verzekeraars vergoeden extra behandeluren.
Met de meeste zorgverzekeraars is een contract afgesloten. De kosten van de behandeling wordt rechtstreeks bij de zorgverzekeraar gedeclareerd. Voor meer informatie kan je kijken op: www.zorgwijzer.nl/vergoeding/ergotherapie.

Met zorgverzekeraar Caresq is geen contract afgesloten. De kosten van de behandeling worden deels vergoed.

Particuliere tarieven
Ergotherapie per kwartier : € 22,50
Aan huis toeslag : € 30,00
Afzegging binnen 24uur voor de behandeling: € 35,00

Re-integratie

Vergoeding
Wanneer na een eerste kennismaking een “klik” is, stel ik een offerte op voor een re-integratietraject. In veel gevallen worden de kosten door jouw werkgever vergoed. Indien dat niet het geval is, kan samen met jou gekeken worden wat de mogelijkheden voor vergoeding zijn.