Over mij

Sinds 1995 help ik als ergotherapeut veel mensen op weg hun zelfstandigheid te vergroten en een fijner leven te leiden. Mensen begeleiden bij de activiteiten die voor hen belangrijk zijn, daar haal ik voldoening uit. Het persoonlijke contact en mogen meedenken over interesses, gewoontes en hoe je handelt, geeft mij energie.

Mijn oog voor detail komt daarbij goed van pas. Ik ben pas tevreden als jij meer inzicht krijgt in je mogelijkheden waardoor je de eigen regie in het dagelijks handelen en je werk terug krijgt. Vaak gaat het om kleine veranderingen die een positief effect hebben op je dagelijks handelen. Samen gaan we op zoek naar wat je werkelijk nodig hebt om je doelen te bereiken. Tijdens onze gesprekken creëer ik een veilige en open sfeer waarin ik eerlijk en doelgericht mijn visie op de problematiek benoem.

Mijn expertise

Met mijn jarenlange ervaring in de cognitieve revalidatie heb ik kennis van veel verschillende ziektebeelden, vaak complexe problematiek. Mijn expertise is het behandelen, begeleiden en coachen van cliënten met onder de (on)zichtbare gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel (NAH), licht traumatisch hersenletsel. Daarnaast begeleid ik onder andere cliënten met een burn-out, Post Covid Syndroom en oncologie gericht op cognitie en energieverdeling. Mijn doel is om je verder op weg te helpen op het gebied van je werk, studie en/of bij dagelijkse activiteiten in de thuissituatie.

Vanuit mijn werk in de revalidatie heb ik gemerkt dat na het ontstaan van een ziekte/ aandoening terugkeer naar werk niet vanzelfsprekend is. Na de acute fase van herstel wordt een start gemaakt met voorbereidingen voor terugkeer naar eigen werk. Wanneer de revalidatie/ begeleiding stopt is er vaak behoefte aan een professional die de specialistische begeleiding overneemt. Dit is voor mij de aanleiding geweest om mij naast ergotherapeut ook als re-integratiecoach verder te ontwikkelen, daarom ben ik sinds 1 december 2021 ZZP-er.

Over mij Saskia van Helsdingen